Στέφανος Τζανάκης – «Πρώτο Θέμα» για δίωξη Βαξεβάνη: Πλήττει την ελευθερία του λόγου και την πολυφωνία

Στέφανος Τζανάκης – «Πρώτο Θέμα» για δίωξη Βαξεβάνη: Πλήττει την ελευθερία του λόγου και την πολυφωνία

Με σαφή λόγο ο σύμβουλος έκδοσης του «Πρώτου Θέματος» Στέφανος Τζανάκης παίρνει θέση κατά της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη σημειώνοντας πως «κάθε δικαστική ή εν γένει νομική ενέργεια, στον βαθμό που αφορά αυτή καθαυτή την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, πλήττει την ελευθερία του λόγου και την πολυφωνία». 

Στη δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento της 16ης Ιαν. 2022 συμπληρώνει πως αν και το «Πρώτο Θέμα» έχει δεχθεί αμέτρητες επιθέσεις από πολιτικά και άλλα συμφέροντα, «ουδέποτε έχει “απαντήσει” επιδιώκοντας διώξεις. Για κανέναν, πολύ περισσότερο για μέσα ενημέρωσης».

Η δήλωση του Στέφανου Τζανάκη, σύμβουλου έκδοσης στο «Πρώτο Θέμα»:

 «Πλήττει την ελευθερία του λόγου»

Πάγια αρχή κάθε δημοσιογράφου, όπως και κάθε δημοσιογραφικού οργανισμού που σέβεται την αποστολή του, η οποία συνίσταται στη δημοσίευση της είδησης προς ενημέρωση των πολιτών, είναι η αντίθεση στην ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής δουλειάς. Επομένως, στο «Πρώτο Θέμα» θεωρούμε ότι κάθε δικαστική ή εν γένει νομική ενέργεια, στον βαθμό που αφορά αυτή καθαυτή την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, πλήττει την ελευθερία του λόγου και την πολυφωνία. Σημειώνω ότι το «Πρώτο Θέμα», παρότι έχει δεχτεί αμέτρητες επιθέσεις από πολιτικά και άλλα συμφέροντα, ουδέποτε έχει «απαντήσει» επιδιώκοντας διώξεις. Για κανέναν, πολύ περισσότερο για μέσα ενημέρωσης.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη: 

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Bαξεβάνης χαιρετίζει με ικανοποίηση τη δήλωση του συμβούλου εκδόσεων του Πρώτου Θέματος Στέφανου Τζανάκη υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και βέβαια κατά της δίωξης δημοσιογράφων. Σημειώνει μάλιστα πως παρά την αντιπαράθεση, ο σύμβουλος του Πρώτου Θέματος καταδικάζει τη δίωξη εναντίον του για να συμπληρώσει πως αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

«Δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει ελευθερία Τύπου» προσθέτει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη στο Twitter:

Το @protothema , μια εφημερίδα με την οποία βρεθήκαμε σε αντιπαράθεση, με δήλωση του συμβ. έκδοσης Σ. Τζανάκη, καταδικάζει τη δίωξη εναντίον μου και τη θεωρεί απαράδεκτη. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει ελευθερία Τυπου

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter