Στέφανος Τζουμάκας για την πρόκληση Συρίγου: Δεν είναι ο μόνος της Δεξιάς που εκφράζει μίσος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στέφανος Τζουμάκας για την πρόκληση Συρίγου: Δεν είναι ο μόνος της Δεξιάς που εκφράζει μίσος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, Στέφανος Τζουμάκας, στον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, για το κρεσέντο ιστορικού αναθεωρητισμού του τελευταίου, ο οποίος δε δίστασε να χαρακτηρίσει «πολιτικό μύθο» την εμβληματική αντίσταση του Πολυτεχνείου, αλλά και εν γένει του λαϊκού παράγοντα κατά τη μαύρη περίοδο της επταετίας..

Ο Συρίγος δεν είναι ο μόνος της δεξιάς , του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας στη Χώρα», σημειώνει ο Στέφανος Τζουμάκας μεταξύ άλλων και συμπληρώνει πως «πρόκειται για πρόσωπα και κύκλους ή απολογητές της Χούντας ή μανδαρίνους της διαπλοκής».

«Όσο περισσότερη διπλοπροσωπία προβάλλουν τόσο περισσότερη χολή και φθόνο εκδηλώνουν στους αγώνες ανθρώπων απέναντι σε κάθε βαρβαρότητα» σημειώνει επίσης ο Στέφανος Τζουμάκας.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητες καταστάσεις στη Βουλή: Ο υφυπουργός Παιδείας θεωρεί «πολιτικό μύθο» την αντίσταση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας

Ακολουθεί η παρέμβαση του Στέφανου Τζουμάκα:

Ο Συρίγος δεν είναι ο μόνος της δεξιάς, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας στη Χώρα.

Δεν είναι ο μόνος από όσους εκφράζουν μίσος για τη κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973.

Πάντα όταν η δεξιά περνάει σε αποδρομή εμφανίζονται ορισμένοι ακόμα και με ένδυμα τον αναθεωρητισμό της Ιστορίας. Στην ουσία όμως πρόκειται για πρόσωπα και κύκλους ή απολογητές της Χούντας ή μανδαρίνους της διαπλοκής.

Όσο περισσότερη διπλοπροσωπία προβάλλουν τόσο περισσότερη χολή και φθόνο εκδηλώνουν στους αγώνες ανθρώπων απέναντι σε κάθε βαρβαρότητα.

Από την Ιστορία που ακόμα δεν εμφανίστηκαν αναθεωρητές του συρμού, τους ταιριάζει το << Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν>> .

Οι Κλαζομεναί ήταν- σύμφωνα με τα Ομηρικά -περιοχή Μικράς Ασίας .

Κάποιοι από τους Κλαζομένιους, όταν έφτασαν στην Σπάρτη, με ύβρη και αλαζονεία αντιμετώπισαν τις θέσεις των εφόρων, από όπου αποφάσιζαν για τα θέματα της πολιτείας της Σπάρτης. Οι έφοροι, ζήτησαν από τον δημόσιο κήρυκα, να αναφωνήσει : «Συνηθίζεται στους Κλαζομένιους να διαπράττουν απρέπειες ».

Ο Συρίγος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο. Ποιός να του εξηγήσει ότι το Πολυτεχνείο αποτελεί ζώσα ιστορία ανατροπής μιας Χούντας. Δεν είναι αναμενόμενο να διαπράττουν απρέπειες οι διδάσκοντες. Αποτελεί θλιβερή εξαίρεση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter