Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Ανοίγει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενήμεροι ευάλωτοι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ή και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα (https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise- opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete) , προκειμένου οι δανειολήπτες να λάβουν την σχετική στήριξη, με πρώτο βήμα την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ευάλωτου δανειολήπτη μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30.6.2022) για διάστημα 12 μηνών, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο.

Το σύνολο της δαπάνης για την υποστήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών θα καλυφθεί, στο πλαίσιο των διακριτών δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με ισόποσες εισφορές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter