Στέγη: Onassis Stegi Pride Week

Στέγη: Onassis Stegi Pride Week

31 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2019 | Εντός & Εκτός Στέγης

Από τη Στέγη στην πλατεία Συντάγματος. Δεν σταματάμε ποτέ.

Όλα είναι θέμα παιδείας. Η Στέγη διαχρονικά παίρνει θέση για τα αυτονόητα κοινωνικά ζητήματα που θα έπρεπε, αλλά δεν είναι δεδομένα, πυροδοτώντας συζητήσεις, αμφισβητώντας στερεότυπα και παλεύοντας κόντρα στην καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέρος της αποστολής και του λόγου ύπαρξης της Στέγης είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η έμπρακτη στήριξη στις διεκδικήσεις τηςLGBTQI+ κοινότητας και η διαρκής μάχη για δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη. Το 15ο Athens Pride, με σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η Στέγη, με το Onassis Stegi Pride Week, ετοιμάζει μια σειρά δράσεων, καλώντας κάθε άνθρωπο να παλεύει για το δικαίωμα της έκφρασής του, με ένα περίπτερο ενημέρωσης στο Σύνταγμα, με την έκδοση ενός βιβλίου στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου («Ζακ / Zackie Oh»), με την προβολή μιας ταινίας με live perfomance Faster than Light και με την υποστήριξη της online καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις.

Από τη Στέγη στην πλατεία Συντάγματος. Δεν σταματάμε ποτέ.

Λίγες μέρες πριν από το Athens Pride Parade 2019, θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, η πρεμιέρα του Faster than Light των Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen, της ταινίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+κοινότητας -ανάμεσα στους οποίους και ο Ζακ- η οποία συνοδεύεται από μια live performance με καλλιτέχνες της τοπικής drag σκηνής.

Το Βγες και Πες, η ιδέα που έγινε καμπάνια, παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και μοιράζεται με όλους τον σκοπό του, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές, στις 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Athens Pride Week 2019. Μια online παρότρυνση ανθρώπων που βιώνουν διακρίσεις να πουν την ιστορία τους με ένα βίντεο, είτε ανήκουν στη LGBTQI+ κοινότητα είτε όχι. Αυτά τα βίντεο θα αποτελέσουν υλικό για μια ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η ιδέα για την καμπάνια #vgeskaipes ξεκίνησε από την παρατήρηση της ελληνικής πραγματικότητας και από τα περιστατικά της ευρύτερης LGBTQI+ κοινότητας που συμβαίνουν, βιώνονται, ακούγονται ή αποσιωπούνται καθημερινά στους δρόμους κάθε πόλης.

Με το σύνθημα #I’m Positive συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Έτσι, σε συνέχεια της εκδήλωσης I’ m Positive τον Νοέμβριο του 2018 (https://www.onassis.org/el/whats-on/i-am-positive), στο περίπτερο της Στέγης στο πλαίσιο του Pride στην πλατεία Συντάγματος, θα υπάρχει υλικό ενημέρωσης για τη μέθοδο προφύλαξης PrEP, η οποία προστατεύει από τον ιό HIV.

Στην πλατεία Συντάγματος, επίσης, κάτω από το μεγάλο ουράνιο τόξο του περιπτέρου της Στέγης, θα πωλείται το βιβλίο για τον Ζακ Κωστόπουλο, το οποίο συνεκδίδει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Το βιβλίο «Ζακ/Zackie Oh» θα είναι διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή του drag περφόρμερ και οροθετικού ακτιβιστή και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του στον αγώνα για τη νομική δικαίωση του άδικου θανάτου του.

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Onassis Stegi Pride Week

31 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2019

Εντός & Εκτός Στέγης

https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-stegi-pride-week

FASTER THAN LIGHT

31.5 – 2.6.2019 | Μικρή Σκηνή | 21:00

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δυνατότητα προκράτησης θέσεων στο infotickets@sgt.gr (με όνομα, επώνυμο και αριθμό του κινητού τηλεφώνου)

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

https://www.onassis.org/el/whats-on/faster-light-2

ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ

3.6.2019 | Μικρή Σκηνή | 20:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

https://www.onassis.org/whats-on/onassis-stegi-pride-week/vgeskaipes

ΖΑΚ / ZACKIE OH

Κυκλοφορία βιβλίου 8.6.2019 | Athens Pride | Περίπτερο Στέγης Ιδρύματος Ωνάση | Πλατεία Συντάγματος

https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-stegi-pride-week/zak-zackie-oh

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter