Στέλεχος του ΔΝΤ θα επιθεωρεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως «ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων», με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταμείου, ως παρατηρητή, στην ανακοίνωση των στοιχείων.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι ο πρόεδρός της Αθανάσιος Θανόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές, κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή της Βουλής, ότι «στέλεχος του ΔΝΤ ζήτησε να συμμετάσχει, με καθεστώς παρατηρητή, στη συνήθη τεχνική επίσκεψη διαλόγου της Eurostat που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος».

«Το αίτημα ικανοποιήθηκε, με γνώμονα την διαφάνεια που χαρακτηρίζει τον εν λόγω διάλογο», συμπληρώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι στον διάλογο με τη Eurostat μετέχουν ήδη ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος αναφέρει: «Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων, ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως μεταδόθηκε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.