Στέλιος Ανατολίτης: Ο «καλός άνθρωπος του Μαξίμου»

Στέλιος Ανατολίτης: Ο «καλός άνθρωπος του Μαξίμου»

O stand-up comedian γράφει στο Docville για το Μπάτεν-μπάτεν, το βραμ βρουμ στην Πάρνηθα και τα λεφτά που δίνονται στην αστυνομία και όχι στην υγεία.

Εγώ πάντως πλέον ψιλοντρέποµαι να λέω ότι κάνω κωµωδία. Μας έχουν ξεπεράσει όλοι οι πολιτικοί. Ολοι προσπαθούν να γίνουν όσο πιο τραγικά αστείοι µπορούν. Τι µέλλον έχει το επάγγελµά µας;

Η αλήθεια είναι πως ήδη ξέραµε ότι τα πράγµατα δεν πήγαιναν καλά. Εχει µια πενταετία που οι σοβαροί πρέπει να είναι οι κωµικοί στο µικρόφωνο και όχι οι πολιτικοί. Κάποτε έβλεπα οµιλίες πολιτικών και διαφωνούσα µε αυτά που λέγανε. Πλέον διαφωνώ γιατί δεν έχουν δουλέψει καλά το κείµενο και τα αστεία τους.

∆ώσανε λεφτά στα ΜΜΕ, τα περιπολικά, τα µηχανάκια, στην αστυνοµία, στα πεζοδρόµια που οριακά δεν χρησιµοποιούµε από τον Μάρτιο αλλά όχι στα ΜΜΜ, τα νοσοκοµεία, στην παιδεία και στους εργαζόµενους που έχασαν τη δουλειά τους.

Ο άλλος πήγε για βραµ βρουµ στην Πάρνηθα και φωτογραφήθηκε αµάσκωτος µε τυχαίους νοµαταίους. Ο πρωθυπουργός. Και ο άλλος µας είπε ότι ζηλεύουµε τον πρωθυπουργό που είναι απλός άνθρωπος. Πριν από αυτό ο αντιδήµαρχος µας είπε ότι του έλειψε η Aston Martin του κι εγώ εκείνη την ώρα χάιδευα το σκούτερ µου που πήρα µε δόσεις για πέντε χρόνια σκεπτόµενος από πού θα γλιτώσω 10 ευρώ για την εξάµηνη ασφάλεια.

Καλά τώρα θα µου πεις «τι κάνεις; Το παίζεις φτωχαδάκι;».

Αυτό είναι το άλλο. Οτι και καλά έχω λεφτάρες και τις κρύβω.

Παιδιά, δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά δεν έχω σπίτι στο Μπάτεν-µπάτεν. Νοικιάζω ένα δυάρι στην Αθήνα-αθήνα. ∆εν είναι ότι έχω ένα µύριο στην τράπεζα και το παίζω φτωχός για να µε λυπηθεί το κοινό µου και να κάνει ουρές σε τρία χρόνια που θα ξαναγίνουν παραστάσεις. Συγγνώµη που σας προκαλούµε µε τη βιοπάλη µας, ξέρω, αλλά τουλάχιστον βγαίνουν τα αφρόλουτρα 1+1 προσφορά και δεν µυρίζουµε κιόλας.

Γενικά αν έτσι είναι οι απλοί άνθρωποι, να νοµοθετούν, να αθετούν και να οδηγάνε αυτοκίνητα εξαψήφιας αξίας, κακώς το σκέφτοµαι. Αν οι απλοί άνθρωποι φέρνουν παπάδες στα σχολεία, αµφισβητούν τα ίδια τα µέτρα που θέσπισαν, καταπατάνε νόµους µε το έτσι θέλω και ζούνε ζωάρα εν καιρώ πανδηµίας, τότε το λέω: θέλω να γίνω απλός άνθρωπος. Θέλω γύρω µου να πεθαίνουν εκατό άτοµα την ηµέρα κι εγώ να κατεβαίνω στο γκαράζ µου και να χαϊδεύω την Bugatti µου.

Πάντως εντάξει, να µην είµαι κακοπροαίρετος. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να προσλάβει κωµικούς να γράψουν το σενάριο του επόµενου εξαµήνου. Εγγυηµένο γέλιο και λιγότερες αποτυχίες. Αλήθεια. Να πάρουµε κι εµείς σπίτι στο Μπάτεν-µπάτεν και µάλιστα µε κρατικό χρήµα. Το αγαπηµένο χρήµα των πολιτικών. Ας τα φάµε στη µούρη τώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter