Στέλιος Παππάς για μετόχους ΟΑΣΘ που προσέφυγαν στο ΣτΕ: Ας προσέξουν μην βρεθούν χρεωμένοι

Στέλιος Παππάς για μετόχους ΟΑΣΘ που προσέφυγαν στο ΣτΕ: Ας προσέξουν μην βρεθούν χρεωμένοι

Αποφασισμένος να βάλει «το μαχαίρι στο κόκαλο» και να βγάλει στο «φως» αυτούς που κακοδιαχειρίστηκαν δημόσιους πόρους, δήλωσε ο πρόεδρος του κρατικού πλέον ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.

Ερωτηθείς για τη νέα προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μερίδα μικρομετόχων του πρώην ιδιωτικού ΟΑΣΘ, με την οποία ζητείται η ακύρωση της κρατικοποίησης του Οργανισμού, ο κ. Παππάς είπε: «Η δημοκρατία έχει και τα δικαστήρια. Καθένας που νομίζει ότι αδικείται, καλά κάνει και προσφεύγει στην δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται, ότι 201 μικρομέτοχοι του πρώην ιδιωτικού ΟΑΣΘ, κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της κρατικοποίησης του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση κρατικοποίησή του βρέθηκαν από μικρές έστω μετοχές, να κρατούν πλέον άχρηστους τίτλους, ενώ στρέφονται κατά των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Πάντως, ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στους προσφεύγοντες, είπε χαρακτηριστικά: «Ας προσέχουν όμως, μήπως βρεθούν και χρεωμένοι, γιατί είναι τόσες πολλές οι αμαρτίες και δεν πρόκειται να μην ανακαλύψω τους ενόχους». Επανέλαβε επίσης: «Εγώ τα πτυχία μου δεν θα τα σκίσω» και πρόσθεσε: «Για τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ έφυγαν από τα δημόσια ταμεία πολλά λεφτά και θα αποκαλύψω αυτούς που τα κακοδιαχειρίστηκαν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς δεν αρνήθηκε ότι ίσως και να υπάρχουν οι «τίμιοι» μεταξύ των μετόχων του πρώην ιδιωτικού ΟΑΣΘ, λέγοντας ωστόσο: «Θα πρέπει όμως να στραφούν εναντίον αυτών που διαχειρίστηκαν την κοινή τους περιουσία».

Για το εάν οι προσφυγές που κατατίθενται καθυστερούν την εκκαθάριση στον Οργανισμό, ο κ. Παππάς απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πετούν την μπάλα έξω από το γήπεδο, αλλά εμείς συνεχίζουμε κανονικά με την διαδικασία της εκκαθάρισης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter