Στέλιος Πέτσας: οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι

Στέλιος Πέτσας: οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι

Μία μικρή ανορθογραφία στα σχολεία…

Αυξημένα μέτρα στην Αττική για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

Ακολούθως εξήγησε: Εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου. Εμφανίζει, όμως, και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

Η επιδείνωση αυτή οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να προχωρήσει – ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών – στη λήψη πρόσθετων μέτρων για της Αττική.

Ο κ. Πέτσας προσπάθησε να πείσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας παρά την μείωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Έτσι είπε: «Ήδη, έχουν προσληφθεί πάνω από 6.800 γιατροί και νοσηλευτές με προσωρινές συμβάσεις…Στο μεταξύ συνεχίζεται η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα οι κλίνες στις Μ.Ε.Θ. ανέρχονται σε 930. Από αυτές οι 701 διατίθενται για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Από αυτές είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%. Στα Νοσοκομεία της Αττικής, από το σύνολο των 330 κλινών Μ.Ε.Θ. έχουν διατεθεί 255 για άλλα νοσήματα, και 75 για κορονοϊό. Από αυτές 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Τη στιγμή αυτή, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει τον σχεδιασμό για αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ.-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Και για να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας, καταρχάς, θα αυξηθεί ο παρονομαστής, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των Μ.Ε.Θ.-Covid.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, προστίθενται, μέσα στις επόμενες 7 μέρες, 40 επιπλέον κλίνες Μ.Ε.Θ.-Covid. Πρόκειται για 12 κλίνες στο «Σωτηρία», 12 στο Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών Μ.Ε.Θ. από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες Μ.Ε.Θ. και 19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα αρχίσουν να παραδίδονται στο Ε.Σ.Υ. πριν το τέλος του έτους.

Όλα καλά στα σχολεία

Όλα καλά τα βρήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στα σχολεία που όπως είπε «άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν. Χωρίς τις ακρότητες που ίσως κάποιοι προσδοκούσαν…Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε, έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Φυσικά, η ευθύνη είναι συλλογική.

Και η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε. Πρώτον, σταμάτησε αμέσως η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους. Και, δεύτερον, οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter