Στέλιος Πέτσας: Ρεσεψιονίστ και φασονίστ

Στέλιος Πέτσας: Ρεσεψιονίστ και φασονίστ

Μοιράζει φασόν στα «φιλικά» media όχι μόνο τις ειδήσεις που πρέπει να κατασκευάσουν και τη λάσπη στην οποία πρέπει να τσαλαβουτήσουν για να λασπώσουν τους μισητούς αντιπάλους, αλλά και το κείμενο που πρέπει να δημοσιεύσουν

Διαπρέπει εδώ και καιρό ως ρεσεψιονίστ του Mitsotakis Palace. Υποδέχεται τους βαρόνους, τους λόρδους, τους μεγαλόσχημους και τους παπαγαλόσχημους «φιλικών» media, στους οποίους παρέχει στέγη, τροφή, προστασία και το κατιτίς για τις ανάγκες της ευδαιμονίας τους. Με δικά μας λεφτά, εννοείται. Προχτές αναδείχτηκε και σε έναν άλλο ρόλο: αυτόν του φασονίστ του Μητσοτάκη. Που μοιράζει φασόν στα «φιλικά» media όχι μόνο τις ειδήσεις που πρέπει να κατασκευάσουν και τη λάσπη στην οποία πρέπει να τσαλαβουτήσουν για να λασπώσουν τους μισητούς αντιπάλους, αλλά και το κείμενο που πρέπει να δημοσιεύσουν. Σκονάκι, κατά το κοινώς λεγόμενο, από έναν τρίτης κατηγορίας πολιτικό, ο οποίος έχει καταστρατηγήσει όχι μόνο νόμους, κανόνες και δεοντολογία, αλλά και κάθε προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια.

Ο Πέτσας του πετσώματος των ΜΜΕ, της πέτσινης λίστας, των πέτσινων ειδήσεων και της κωλοπετσωμένης σέχτας που βάλθηκε να καταστρέψει κάθε υπόνοια αλήθειας στην ενημέρωση αποδείχτηκε λοιπόν και αυτουργός του φασόν. Εστειλε ο ανεκδιήγητος –ποιος ξέρει πόσες φορές το έχει διαπράξει!– το σκονάκι του, αλλά ορισμένοι «δημοσιογράφοι» είναι τόσο πετσοφάηδες που έχουν συνηθίσει να δημοσιεύουν –copy paste– ό,τι τους στέλνει. Ετσι δημοσίευσαν και το σκονάκι χωρίς να το πάρουν είδηση και τον έκαναν των σκυλιών τον απρόσωπο, που τρέχει τώρα να τα μπαλώσει με ψέμα πάνω στο ψέμα, λες και έχει να κάνει με ορκ. Και αν κάτι μείνει από αυτήν τη διασκεδαστική ιστορία, δεν είναι ότι αποδείχτηκε αυτό που πολλοί υποψιαζόμασταν. Αλλά ότι αισθάνονται τόσο σίγουροι με κάθε ψέμα, κάθε σκονάκι, κάθε λασπώδη επίθεση οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ώστε να μην πολυφυλάγονται κιόλας.

Υπάρχει μια βαθιά υποτίμηση του πολίτη εδώ. Μια σιγουριά ότι μπορούν να του πασάρουν ό,τι τους βολεύει και αυτός να το καταπίνει αμάσητο. Και φυσικά υπάρχει μια σχέση νταβατζή – πόρνης με τους μεταπράτες που μεταφράζουν σε είδηση και γεγονός το κάθε σκονάκι του Πέτσα. Για να φτάσουν μεγάλα ΜΜΕ στην απόλυτη ξεφτίλα. Να δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» αυτούσιο το σκονάκι, να αλλάζει μετά τον σάλο την ανάρτηση της ντροπής, αλλά να σφυρίζει κλέφτικα για το πώς την πάτησε. Τουλάχιστον το Liberal ζήτησε μια συγγνώμη τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τον Τσίπρα. Που –σιγά την είδηση– ήταν ο στόχος της εντεταλμένης λασπολογίας. Ντροπή, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Πέτσας; Ανθρωποι πεθαίνουν, άνθρωποι αγωνιούν, η σκιά του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης πλανιέται πάνω από όλα τα σπίτια και ο Μητσοτάκης με τον εκπρόσωπό του οργανώνουν επιθέσεις κατά του Τσίπρα. Και αν τους πεις απατεώνες, ψεύτες, παραχαράκτες, λωποδύτες, αδίστακτους και κυνικούς, θα σου πουν ότι είσαι λαϊκιστής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter