Στέλιος Πέτσας: το πρώτο ασφαλιστικό που δεν επιβάλλει μείωση συντάξεων

Στο ασφαλιστικό που έχει κατατεθεί στη Βουλή αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ υποστηρίζοντας ότι “είναι το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από 12 χρόνια, που, όχι μόνο δεν επιβάλλει καμία μείωση στις συντάξεις, αλλά προβλέπει και σημαντικές αυξήσεις".

Υποστηρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης ανέφερε: “Αντιμετωπίζει, πρώτ’ απ’ όλα, τις δύο κραυγαλέες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου, οι οποίες, άλλωστε κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Πρώτον, την αδικία σε ό,τι αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, και δεύτερο, την αδικία σε βάρος συνταξιούχων και εργαζόμενων με περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας.

Αίρει δηλαδή τις αδικίες των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ στα θεμελιώδη ζητήματα του ύψους των εισφορών και της ανταποδοτικότητας του συστήματος. Και παρέχει επιπλέον ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τους δικαιούχους συντάξεων χηρείας.

Τόσο οι νέοι συνταξιούχοι -αυτοί που βγήκαν στη σύνταξη μετά τον νόμο Κατρούγκαλου- όσο και οι σημερινοί εργαζόμενοι, που συμπληρώνουν 30 και πλέον χρόνια εργάσιμου βίου, θα έχουν αυξήσεις...Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών, διαμορφώνεται μια κλίμακα με έξι σκαλοπάτια, από τα οποία ο καθένας από αυτούς μπορεί να επιλέξει, με αίτησή του, εκείνο που επιθυμεί. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι καθιερώνεται και μία άλλη κατηγορία, χαμηλών εισφορών, που αφορά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους για τα πρώτα 5 έτη από την έναρξη άσκησης του επαγγέλματός τους.

Παράλληλα καταργείται η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, που βάφτιζε την έκπτωση στις εισφορές των νέων επαγγελματιών «ασφαλιστική οφειλή» και που αναζητούνταν από τον ασφαλισμένο στο μέλλον...Με συγκεκριμένη διάταξη, δίνεται έκπτωση 50% στις ασφαλιστικές εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες.

Παράλληλα, με άλλη διάταξη στηρίζονται οι συνταξιούχοι που θέλουν να συνεχίσουν νόμιμα τον εργασιακό τους βίο. Οι πολύτεκνοι και οι γεωργοί συνταξιούχοι, εφόσον συνεχίσουν να εργάζονται, θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους”. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.