Στενεύει ο κλοιός για Μενδώνη: Επίκαιρη Ερώτηση Αναγνωστοπούλου για την παραίτηση Λιγνάδη

Στενεύει ο κλοιός για Μενδώνη: Επίκαιρη Ερώτηση Αναγνωστοπούλου για την παραίτηση Λιγνάδη

Επίκαιρη Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας απάντηση για τη σιωπή και τη συγκάλυψη που επικράτησε για δύο εβδομάδες πριν τελικά η Λίνα Μενδώνη κάνει δεκτή την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην απόδοση της ευθύνης που προκύπτει από την απόπειρα αποσιώπησης της υπόθεσης που αφορά τον Δ. Λιγνάδη «παρά την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου» αποσκοπεί η Επίκαιρη Ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σημειώνει πως επί δύο εβδομάδες ακουγόταν η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη, εξαιτίας έντονων φημών που κυκλοφορούν. «Σε δημοσίευση της κ. Έλενας Ακρίτα στις 2/2/2021 αναφερόταν ότι η υπουργός Πολιτισμού είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, γεγονός που διαψεύστηκε από την ίδια την υπουργό» αναφέρει και προσθέτει:

«Παρόλα αυτά, η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε τελικά δεκτή πριν από δύο μέρες, στις 6/2/2021, υπό το βάρος της συγκλονιστικής συνέντευξης του Νίκου Σ. στην δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου (20/20 mag.gr), στην οποία ωστόσο δεν κατονόμαζε τον κ. Λιγνάδη. Με δεδομένο ότι το Εθνικό Θέατρο είναι ένας δημόσιος οργανισμός μεγάλου πολιτιστικού κύρους και κοινωνικής εμβέλειας και με δεδομένο ότι οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφεραν πως έχουν βιώσει περιστατικά βίας τα οποία λόγω φόβου δεν έχουν καταγγείλει, η παραμικρή σκιά που πέφτει πάνω σε πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις και που μάλιστα έχουν διοριστεί απευθείας από το επιτελικό κράτος, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και ακαριαία».

Με βάση τα προαναφερθέντα, η κ. Αναγνωστοπούλου ρωτά την υπουργό: «Η απόφασή σας επί δύο εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, παρά την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter