Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Πέτσα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Πέτσα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ

Πληθαίνουν οι φωνές, και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης της κυβέρνησης με την εταιρεία Iniative Media αλλά και τα ποσά που έλαβε κάθε ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η Εφημερίδα των Συντακτών, παίρνει τη σκυτάλη, για το θέμα αδιαφάνειας για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το Documento. Συγκεκριμένα, ζητά «πρόσβαση στη σύμβαση», όπως αναφέρει και ο τίτλος του δημοσιεύματος που προσθέτει ότι: «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” κατέθεσε στις 23 Ιουνίου επίσημη αίτηση προς τους υφυπουργούς Θ. Σκυλακάκη και Στ. Πέτσα για άμεση πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με τη σύμβαση που σύναψαν με την εταιρεία Initiative Media για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό που ανατέθηκε στα μέσα ενημέρωσης».

«Με την αίτησή μας, με βάση το άρθρο 5Α του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, καλούνται οι δύο αρμόδιοι υφυπουργοί να μας κοινοποιήσουν όλα τα έγγραφα που περιλαμβάνουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν 20 εκατ. ευρώ σε μέσα ενημέρωσης», προσθέτει.

«Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι υφυπουργοί θα ανταποκριθούν αμέσως στην αίτησή μας για να ικανοποιηθεί η επείγουσα απαίτηση της κοινής γνώμης να γνωρίζει ακριβώς πού και πώς διατέθηκε το δημόσιο χρήμα.

Θα υπάρξει και συνέχεια», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter