Στενεύουν τα περιθώρια για την κυβέρνηση: Νέα τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών

Την τροπολογία που είχε απορριφθεί αναιτιολόγητα επανακατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι αποκαλύψεις για παράλληλες πλατφόρμες καταγραφής κρουσμάτων, η ελλιπής ενημέρωση των μελών της επιτροπής για τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, ο επιστημονικά ατεκμηρίωτος αλγόριθμος EVA, το θολό τοπίο που επικρατεί με τον αριθμό των καθημερινών τεστ και η ευρύτερη αδιαφάνεια που επικρατεί επέβαλαν την εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που η κυβέρνηση αρνείται εδώ και έξι μήνες.

Δείτε επίσης: Το αμάρτημα Μητσοτάκη με την EVA

Ειδικότερα, την Τετάρτη η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργεια από 14 βουλευτές του κόμματος με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου και θέμα: «Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για το παράλληλο συστήμα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού στον ΕΟΔΥ

Όπως σημειώνουν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογία οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τήρηση και η διεύρυνση των αρχών της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες:

1. Θα παρέχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και διάχυση στο κοινό των πορισμάτων, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και των απόψεων των επιστημόνων.

2. Θα συμβάλλει στην διαυγή αποτύπωση της ανεξαρτησίας του ως άνω επιστημονικού φορέα.

3. Θα συμβάλλει στη βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου των κομμάτων, ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.