Στενό μαρκάρισμα από ΑΑΔΕ σε 16.000 φορολογικές υποθέσεις

Στενό μαρκάρισμα από ΑΑΔΕ σε 16.000 φορολογικές υποθέσεις

Στο μάτι της εφορίας μπαίνουν άμεσα 16.000 φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες από παλαιότερες ή παράλληλες έρευνες του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με νεότερη οδηγία του επικεφαλής της ΑΑΔΕ θα πρέπει να ολοκληρώνονται άμεσα οι εξής υποθέσεις:

i) Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

ii) Έρευνες-έλεγχοι για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων ελέγχου ή αίτημα παροχής πληροφοριών.

iii) Υποθέσεις των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. που αφορούν σε διενέργεια μερικών επιτόπιων στοχευμένων ελέγχων, καθώς και λοιπών ελέγχων πρόληψης για την διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

iv) Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES) και υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter