Στενό μαρκάρισμα μέχρι τις κάλπες

Στενό μαρκάρισμα μέχρι τις κάλπες

Πώς οι Δημοκρατικοί έκαναν στροφή 180 μοιρών και αποφάσισαν να παραπέμψουν τον Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της αποπομπής

Αντίστροφη μέτρηση.

Και ξαφνικά η οθόνη φωτίστηκε. Το πολιτικό θρίλερ «Καθαιρέστε τον Τραμπ!» μόλις άρχισε. Η… προβολή του καθυστερούσε γιατί οι Δημοκρατικοί μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 δεν είχαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την οποία ξετυλίγεται το κουβάρι που καταλήγει στη Γερουσία και τη δίκη. Καθυστερούσε επίσης γιατί ο μεγαλύτερος ψεύτης πρόεδρος των ΗΠΑ (οι «ομάδες επαλήθευσης» δημοσιεύουν κάθε εβδομάδα κατεβατά από τις μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέματα που λέει) βαρυνόταν κυρίως με την ανάμειξη της Ρωσίας υπέρ του στις προεδρικές εκλογές του 2016. Μια πολύπλοκη υπόθεση για την οποία ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ έριξε τον Τραμπ στα μαλακά.

Τώρα οι Δημοκρατικοί έκαναν ιστορική στροφή 180 μοιρών και ποντάρουν τα ρέστα τους στη μακρόχρονη διαδικασία της αποπομπής. Στόχος είναι το στενό μαρκάρισμα του προέδρου μέχρι τις κάλπες του Νοεμβρίου του 2020. Να τον σύρουν στον προεκλογικό

Οι αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου θέλουν να τον σύρουν μέχρι τις εκλογές του 2020 με μια σειρά από κατηγορίες σε βάρος του

αγώνα με τη βαριά σκιά της κατάχρησης εξουσίας, του εκβιασμού του προέδρου της Ουκρανίας και της μυστικής διπλωματίας για να ρίξει λάσπη η ουκρανική Δικαιοσύνη (υπάρχει και τέτοια, μάλλον…) στον Τζο Μπάιντεν, επικρατέστερο αντίπαλό του για τον Λευκό Οίκο. Ο 76άχρονος Μπάιντεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είναι ένας πόλεμος φθοράς της εικόνας του Τραμπ, ανελέητος και παρακινδυνευμένος. Περιλαμβάνει τον πρόεδρο, την αντιπολίτευση, ξένους ηγέτες και υπηκόους, το κλασικό ερώτημα περί νομιμότητας και ηθικής, πολιτικές χάρες και εκβιασμούς. Αλλά και αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση στον Καύκασο, εκεί όπου συγκρούονται οι σφαίρες επιρροής Δύσης και Ρωσίας. Την εικόνα συμπληρώνουν εισαγγελείς ήρωες ή διεφθαρμένοι, ΜΜΕ που κάνουν τη δουλειά τους ή κάνουν χυδαίο σέρβις, ψηφοφόροι προβληματισμένοι ή βολικοί οπαδοί. Κι ένας πράκτορας της CIA που αποκάλυψε τον καταγγελλόμενο εκβιασμό και η ταυτότητά του παραμένει, προς το παρόν, άγνωστη.

Όλα καταλήγουν στον Λευκό Οίκο. Στη νομή της εξουσίας, των μπίζνες και των news bulletins. Ο πλανήτης κρατιέται για την επόμενη στροφή στη ρότα του πιο ακραίου προέδρου που γνώρισε η Ουάσινγκτον.

Βράχος συντηρητισμού η Γερουσία

Για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος πρέπει να τον (κατα)δικάσει η Γερουσία με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων των παριστάμενων γερουσιαστών, κατόπιν εισήγησης της Βουλής των Αντιπροσώπων. Εκτός απροόπτου, δηλαδή νέων συντριπτικών στοιχείων, το «όχι» στη Γερουσία είναι βέβαιο. Δεν χρειάζεται καν ψηφοφορία, αρκεί να αρνηθεί τη συγκρότηση του δικαστηρίου ο νυν πρόεδρός της, ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος Μιτς ΜακΚόνελ, υποστηρικτής της οπλοκατοχής, του αντιμεταναστευτικού τείχους με το Μεξικό, της «φυσιολογικής» κλιματικής αλλαγής κ.λπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter