Στενός συνεργάτης του Ζελένσκι καλεί τον Τραμπ να μιμηθεί τον Ρίγκαν

Στενός συνεργάτης του Ζελένσκι καλεί τον Τραμπ να μιμηθεί τον Ρίγκαν

«Οι Ρεπουμπλικάνοι και ο υποψήφιός τους, Τραμπ, θα πρέπει να θυμηθούν ότι είναι το κόμμα του Ρόναλντ Ρίγκαν και να υποστηρίξουν την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση από τον Μάιο έως τον Ιούνιο», ήταν το μήνυμα του Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας στο Politico.

Σε ερώτηση εάν φοβάται πιθανή επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ή το να μην περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το πακέτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, ο Γέρμακ σημείωσε πως «δεν πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ξεχάσουν την προεδρία Ρίγκαν και τις ενέργειες απέναντι στη Σοβιετική Ένωση εν μέσω Ψυχρού Πολέμου».

Παράλληλα, ο Γέρμακ επεσήμανε πόσο σημαντική είναι για την Ουκρανία η υπερψήφιση του νέου πακέτου βοήθειας από τις ΗΠΑ. «Στο μεταξύ, η καθυστέρηση κοστίζει ζωές και ελπίζω να περάσει μέσα στο μήνα, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία πλησιάζει το κρίσιμο σημείο».

Ο Γέρμακ αναφέρθηκε επίσης και στις προθέσεις της Ρωσίας. «Γνωρίζουμε ότι ο Πούτιν ετοιμάζει ένα νέο κύμα αντεπίθεσης, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει είτε στα τέλη Μαΐου, είτε στις αρχές Ιουνίου. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε πρόσθετα συστήματα αεράμυνας, καθώς χωρίς αυτά δεν θα μπορούμε να υπερασπιστούμε τις πόλεις μας».

«Το τονίζω ξανά. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Είναι πολύ σημαντικό για την Ουκρανία να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νέο πακέτο βοήθειας», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται για πρώτη φορά «δυσαρέσκεια» για τον Νετανιάχου

Η Ρωσία κατηγορεί το Κιέβο για την επίθεση στη Μόσχα: Η Ουκρανία τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ

Ζελένσκι: Θα υπάρξουν αντίποινα για τον βομβαρδισμό στη Ντνίπρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter