«Στέρησαν δικαιώματα στους κατηγορούμενους» λέει ο Ξανθόπουλος για το σκανδαλώδες κλείσιμο της ανάκρισης για Novartis

«Στέρησαν δικαιώματα στους κατηγορούμενους» λέει ο Ξανθόπουλος για το σκανδαλώδες κλείσιμο της ανάκρισης για Novartis

Τη στέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των κατηγορούμενων δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννη Φιλιππάκη, όπως επίσης της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, επισημαίνει με δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με αφορμή την εσπευσμένη και σκανδαλώδη ολοκλήρωση της ανάκρισης για τη δήθεν σκευωρία Novartis τη στιγμή που τα αιτήματα του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento αγνοήθηκαν παντελώς, με την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει την ανακρίτρια, τονίζοντας πως η απόφαση της άρον άρον ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη μη διερεύνηση των νέων στοιχείων που προέκυψαν και αφετέρου τη στέρηση δικαιωμάτων από τους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου ολοκλήρωσε την ανάκριση στην υπόθεση Novartis μολονότι υπήρξαν στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης . Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι στερήθηκαν δικαιώματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η αναζήτηση της αλήθειας αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Δικαιοσύνης και αίτημα της κοινωνίας. Και όλοι να είναι σίγουροι ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει».

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis: Ξημερώματα έκλεισε την υπόθεση η ανακρίτρια για να μη γίνει κατ’αντιπαράσταση εξέταση Βαξεβάνη – Μανιαδάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter