Stern: Ακροδεξιοί θέλουν να παρεμποδίσουν πλοιάρια με πρόσφυγες στις λιβυκές ακτές

Stern: Ακροδεξιοί θέλουν να παρεμποδίσουν πλοιάρια με πρόσφυγες στις λιβυκές ακτές

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern φιλοξενείται ρεπορτάζ με υπέρτιτλο «Δράση κατά των οργανώσεων που προσφέρουν βοήθεια», τίτλο «Ακροδεξιοί θέλουν να σταματήσουν πλοιάρια με πρόσφυγες στη Μεσόγειο» και υπότιτλο «Ακροδεξιοί από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, βρίσκονται καθοδόν για μία επέμβαση εναντίον των διακινητών μπροστά από τις λιβυκές ακτές. Θέλουν να παρεμποδίσουν τις ενέργειες των διεθνών οργανώσεων παροχής βοήθειας».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ένας συνασπισμός ακροδεξιών στοιχείων με προέλευση από διάφορες χώρες, μία εκ των οποίων και η Γερμανία, προτίθεται να παρεμποδίσει τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο από οργανισμούς που προσφέρουν βοήθεια.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρεται, ότι ένα σκάφος μήκους 40 μέτρων βρίσκεται καθοδόν προκειμένου να εμπλακεί σε δράσεις κατά των διακινητών και των ΜΚΟ κοντά στις λιβυκές ακτές, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν την Τρίτη στη δημοσιότητα οι διοργανωτές της αποστολής «Defend Europa».

Κατόπιν επισημαίνεται ότι πίσω από τη δράση αυτή πρωτοστατούν Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί, μέλη του κινήματος για τη διαφύλαξη των ταυτοτήτων, οι οποίοι στη Γερμανία παρακολουθούνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας λόγω της εθνικιστικής τους ιδεολογίας.

Οι συγκεκριμένοι ακροδεξιοί, συνεχίζει το δημοσίευμα, πραγματοποίησαν στα μέσα Μαΐου μέσω Internet μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων από την οποία αποκόμισαν 76.000 ευρώ. Έχουν ήδη ναυλώσει το σκάφος «C-Star» που βρίσκεται τώρα εν πλω προς τη Σικελία, προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να επιβιβάσει ακτιβιστές και να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς τις λιβυκές ακτές, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter