Στερνό αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Photos + Video)

Στερνό αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Photos + Video)

Στα Χανιά, τη γενέτειρά του, δίπλα στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Μαρίκα, με θέα το Ακρωτήρι, στην τοποθεσία που διάλεξε ο ίδιος, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αναπαύεται πλέον ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποχαιρέτισαν συντετριμμένοι τον πατέρα τους, με τον γιο του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνο, να αφήνει επάνω στο φέρετρο την αγαπημένη κατσούνα του πρώην πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, τον επικήδειο εκφώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον πατέρα της.

«Είχαμε συμφωνήσει και η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα και ο Κυριάκος και εγώ. Δεν ξέρω αν βλέπεις αλλά τα Λευκά Ορη κρατούν ακόμα χιόνι στις κορφές τους. Μην ανησυχείς. Είμαστε όλοι εδώ και πρώτα απ’ όλα οι φίλοι σου», είπε η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ευχαριστώντας τον για τη λεβεντιά του, που τους έμαθε να αγαπάνε την Κρήτη, να τιμούν τις φιλίες τους. Για την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά για τον τόπο. «Όταν σου είπα ότι η χώρα δεν πάει καλά μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες. Σ ευχαριστούμε γιατί μας μπόλιασες δύναμη. Στεκω όρθια στην γη που τόσο αγάπησες και στην περηφάνεια μου για σένα να βρω την αντοχή. Ψηλέ περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος. Εχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω ότι απόθανες», είπε κλείνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε με κιλλίβαντα από τον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χανίων, στην τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Χθες η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις οκτώμισι το απόγευμα στo αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Flashnews / Zarpanews / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η άφιξη της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Μαγδαληνής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter