Στη Βόρεια Κορέα μιλούν για τις διπλωματικές σχέσεις Κιμ – Τραμπ

Στη Βόρεια Κορέα μιλούν για τις διπλωματικές σχέσεις Κιμ – Τραμπ

Για «ειδική σχέση» έκανε λόγο το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

O Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν «ειδική σχέση», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο KCNA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά έγινε λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών για την αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας.

«Η σχέση μεταξύ μας είναι ειδική. Ειλικρινά ελπίζω ότι η κινητήρια δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις προς μια καλύτερη κατεύθυνση, θα είναι η βάση για μία στενή σχέση», αναφέρει το KCNA, επικαλούμενο δηλώσεις του συμβούλου του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, Κιμ Κε Γκουάν.

«Κύκλοι της Ουάσινγκτον είναι εχθρικοί απέναντί μας»

Πάντως, στη Βόρεια Κορέα τονίζουν ότι οι πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον βλέπουν -χωρίς λόγο- με εχθρικό μάτι τη Βόρεια Κορέα, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι προκατειλημμένοι με τη λογική του ψυχρού πολέμου, έχοντας ιδεολογική προκατάληψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του KCNA, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα:

«Η Βόρεια Κορέα θα δει πόσο έξυπνα οι ΗΠΑ θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προηγούμενα θέσει διορία μέχρι το τέλος του 2019 για τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter