Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Στη Βουλή δικογραφία για την πισίνα που «ξέχασε» να δηλώσει ο Γιάννης Στουρνάρας

Δικογραφία που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, μεταβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από τις αποκαλύψεις του Documento για ανακριβή δήλωση στο πόθεν έσχες του.

Την ανακοίνωση στην Ολομέλεια έκανε ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται με την κατ' εξακολούθηση ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για την περίοδο 2012 - 2013 και αφορά την αδήλωτη πισίνα στη βίλα που διατηρεί στη Σύρο αλλά και τα 105 τετραγωνικά που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του από τα συνολικά 520 του πολυτελούς οικήματος.

Την αποκάλυψη είχε κάνει το Documento με σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία έδωσαν το έναυσμα για τη δικαστική έρευνα. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είχε δηλώσει καν την πισίνα της εξοχικής του κατοικίας, ενώ παρά του ότι είναι ο υπουργός που επέβαλε ΕΝΦΙΑ, παρέλειψε να δηλώσει το σύνολο των τετραγωνικών της βίλας του.
Στις επίσημες φωτογραφίες από το αρχείο του Εθνικού Κτηματολογίου που έχουν ληφθεί από το 2007-09 η βίλα του ζεύγους Στουρνάρα φαίνεται κάτω δεξιά με την πισίνα των 105 τ.μ. η οποία δηλώνεται πολύ αργότερα, το 2014
Η βίλα του ζεύγους Στουρνάρα
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.