Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Folli Follie

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie αναφορικά με τους βουλευτές και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται για την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών σύμφωνα με την οποία όταν οι δικαστικές αρχές «σκοντάψουν» πάνω σε πολιτικό πρόσωπο τότε υποχρεούται να τη διαβιβάσουν στη Βουλή. Βέβαια στην περίπτωση Νovartis όταν υπήρχαν μία σειρά από καταθέσεις και παράλληλες έρευνες από την αμερικανική Δικαιοσύνη η ΝΔ έσπευσε να θεωρήσει την όλη υπόθεση ως «σκευωρία» και να κάνει λόγο για «στημένη» υπόθεση απειλώντας εισαγγελικούς λειτουργούς. Τώρα βέβαια που το μόνο στοιχείο είναι μια αναφορά σε email του διευθυντή ασφαλείας των Κουτσολιούτσων που επικαλείται συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα που δεν έγιναν ποτέ, η υπόθεση δεν είναι σκευωρία αλλά η ΝΔ έχει ήδη καταδικάσει τα πολιτικά πρόσωπα.

Στην προκειμένη περίπτωση η δικογραφία αφορά τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση και Σταύρο Αραχωβίτη με αίτημα την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Τα ονόματα τους ανέφερε σε email προς τους Κουτσολιούτσους ο διευθυντής ασφαλείας τους Νίκος Σάκκος, περί δήθεν συνάντησης μαζί τους και στήριξης για την υπόθεση Folli. Οι συναντήσεις βέβαια δεν έγιναν ποτέ, ενώ η υπόθεση Folli Follie προχώρησε δικαστικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο Νίκος Σάκκος παραδέχεται ότι όλα όσα ανέφερε του τα χε μεταφέρει ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, για τον οποίο όμως δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του.

Σημειώνεται πως ήδη τα πολιτικά πρόσωπα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Νίκου Σάκκου ο οποίος και θα κληθεί να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter