Στη Βουλή η τροπολογία για την 50% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων έως 25 ετών

Στη Βουλή η τροπολογία για την 50% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων έως 25 ετών

Μία ακόμη εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους.

Μετά την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, ακαδημαϊκούς, ιατρούς και δικαστικούς λειτουργούς, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε συνεταιρισμένους αγρότες, όπως επίσης τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας των επιχειρήσεων, στη Βουλή κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την κατά το ήμισυ (50%) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη των εργαζομένων έως 25 ετών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, στόχος της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της εργασίας των νέων, ενώ οι όροι για την υπαγωγή στο πρόγραμμα καθορίζονται από Κ.Υ.Α. των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Κατά την ειδική έκθεση δε, η δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2019 αναμένεται να φτάσει τα 51 εκατ. ευρώ.

H τροπολογία 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/12/10/5c0e678dcd3a184619103ac2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter