Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (Pdf)

Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (Pdf)

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για σειρά από επαγγελματικές ομάδες και κυρίως τους συνεταιρισμένους αγρότες. Τι προβλέπεται για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Άλλη μία εκ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατατέθηκε στη Βουλή. Μετά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε 250.000 αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους την Πέμπτη, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), αγροτικούς συνεταιρισμούς, συνεταιρισμένους αγρότες και σχολικούς συνεταιρισμούς.

Μάλιστα, προβλέπεται η κατάργηση της συγκεκριμένης υποχρέωσης και για φυσικά ή νομικά πρόσωπα που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης, πτώχευσης ή αδράνειας.

«Στόχος της ρύθμισης είναι αφενός η παροχή φορολογικών κινήτρων για ένταξη σε συνεταιριστικές μορφές δραστηριότητας αλλά και για σύσταση αντίστοιχων νομικών οντοτήτων και, αφετέρου, η απαλλαγή από φορολογικά βάρη των φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων που δεν ασκούν πλέον εν τοις πράγμασι επιχειρηματική δραστηριότητα» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε σε σχέδιο νόμου του ΥΨΗΠΤΕ που αποτελεί ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/11/21/5bf54717cd3a1863cd27f4b2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter