Στη Βουλή η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που αφορά εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και «μέτρα για την επιτάχυνση του έργου» του εν λόγω υπουργείου.

Η τροπολογία θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρωί της Τετάρτης, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη. Κατά τις πληροφορίες, πιθανό θεωρείται το σενάριο να ψηφιστεί την ίδια ημέρα, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ψήφιση της τροπολογίας να μετατεθεί για την Παρασκευή στην περίπτωση που διατυπωθεί σχετικό αίτημα από την αντιπολίτευση. 

Διαβάστε ακόμη: Δύο αλλαγές στο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια - Δείτε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας (PDF)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.