Κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας

Στη Βουλή με τροπολογία το 50+1% για την κήρυξη απεργίας

Στη Βουλή κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για το Hellas Sat το προαπαιτούμενο για το ποσοστό απαρτίας στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία προκειμένου να προκηρυχθεί απαρτία.

«Απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης» σημειώνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας και διευκρινίζεται πως στο προηγούμενο καθεστώς υπήρχε η απαίτηση να ληφθεί η απόφαση τουλάχιστον από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Πρόκειται για προαπαιτούμενο που εμπεριέχεται στην τρίτη αξιολόγηση και αναμένεται να δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό την κήρυξη απεργιών.

Δείτε την τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.