Στη Βουλή «ο βούρκος της συγκάλυψης Λιγνάδη» – Απόπειρα «απόδρασης» Μητσοτάκη

Στη Βουλή «ο βούρκος της συγκάλυψης Λιγνάδη» – Απόπειρα «απόδρασης» Μητσοτάκη

Στο «κόκκινο» αναμένεται να φτάσει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πολύκροτο σκάνδαλο Λιγνάδη.

Στις 10:00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό αναφορικά με «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου». Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να «εγκλωβίσει» τη συζήτηση στο… επίπεδο του δημοσίου διαλόγου προκειμένου να δραπετεύσει ο πρωθυπουργός από τις ευθύνες πολιτικής συγκάλυψης της πολύκροτης υπόθεσης Λιγνάδη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βάλλει κατά της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιμένει να μην ζητά την παραίτηση της.

«Βούρκος είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου και όχι το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου» επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν πως ο μόνος που πρέπει να απολογηθεί στη Βουλή είναι ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος -όπως υπενθυμίζουν- είναι υπότροπος εξαιτίας της δυσώδους υπόθεσης του Νίκου Γεωργιάδη. «Για τα περί χυδαιότητας είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει» σχολιάζουν στο documentonews.gr, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού.

Τονίζουν δε πως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την προσέγγιση των συστημικών μίντια, το σήμα που δίνεται είναι αποθαρρυντικό για τα θύματα. «Ποιος θα μιλήσει; Ποιος θα μπει στη διαδικασία να δώσει αυτήν την μάχη;» διερωτώνται.

Στην ατζέντα Κουφοντίνας και πανδημία

Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και στην απροσχημάτιστη καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου σε σχέση με τον κρατούμενο απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Επιπλέον, η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και η επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση της κοινωνίας από τον πρωθυπουργό θα επισημανθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή και τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη κατά το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με τον… εφησυχασμό που προκαλεί η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter