Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Documento για υπέρμετρη βία και ακροδεξιά ρητορική από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Documento για υπέρμετρη βία και ακροδεξιά ρητορική από την ΕΛ.ΑΣ.

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία που έλαβε χώρα στα Σεπόλια στις 17 Νοεμβρίου και τις ακροδεξιές κορώνες των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της ΓΑΔΑ αλλά και την υπέρμετρη βία που άσκησαν αστυνομικοί κατά φοιτητών στα Ιωάννινα και έφερε στο φως το tvxs, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσουν άμεσα την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω της βίας και της αυθαίρετης δράσης των ακροδεξιών θυλάκων που στιγματίζουν την Ελληνική Αστυνομία».

Ερώτηση:

«Δεν θα αφήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ακροδεξιών θυλάκων της αστυνομίας να κάνουν lockdown στην Δημοκρατία.

Τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες φοιτητών στα Ιωάννινα (https://bit.ly/3fyNnIP) και της οικογένειας Καττή στα Σεπόλια (https://bit.ly/33h9z51) για υπέρμετρη αστυνομική βία, για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του πολίτη και για ακραία και χυδαία ρητορική απέναντι στους πολίτες, προκαλούν ανατριχίλα στο δημοκρατικό κόσμο της χώρας κι επιβεβαιώνουν ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απελευθέρωση της δράσης ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛ.ΑΣ. και η τρομοκράτηση των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχιστεί ατιμώρητη η δράση των ακροδεξιών θυλάκων που ντροπιάζουν τη χώρα μας, την ελληνική αστυνομία και θέτουν σε lockdown τη Δημοκρατία.

Καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή για τις συγκεκριμένες καταγγελίες και καλούμε, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για τα περιστατικά και να σταματήσουν άμεσα την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω της βίας και της αυθαίρετης δράσης των ακροδεξιών θυλάκων που στιγματίζουν την Ελληνική Αστυνομία».

Διαβάστε επίσης

ΕΛ.ΑΣ: «Είμαστε φασίστες, έχουμε χούντα και θα σας γαμ…με εδώ μέσα» (Video)

Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter