Στη Βουλή οι δικογραφίες για Καλογρίτσα και Folli Follie

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Καλογρίτσα και Folli Follie

Στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί οι δικογραφίες για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Folli Follie. Στην πρώτη δικογραφία αναφερόμενο πολιτικό πρόσωπο είναι ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, ενώ στη δεύτερη περιλαμβάνονται τα ονόματα των Αλέξη Χαρίτση και Αλέκου Φλαμπουράρη αντίστοιχα.

Σε επικοινωνιακό ντεμαράζ αποσκοπεί η κυβέρνηση μέσω της μιντιακής αξιοποίησης υποθέσεων που φτάνουν στη Βουλή απλά και μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής επιταγής για αμελλητί διαβίβαση προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί, όπως η νέα έξαρση της πανδημίας, η εσωστρέφεια μετά τη συνέντευξη Σαμαρά και την εκδοτική διαμάχη που προκάλεσε, το μέτωπο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις σφοδρές αντιδράσεις από τον κλάδο της εστίασης μετά τις προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, παραχώρησε δηλώσεις στα κανάλια από το περιστύλιο της Βουλής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συγκρότησης νέας Προανακριτικής Επιτροπής. «Είχα μία πρώτη ενημέρωση από τους συναδέλφους κ. Πλεύρη και κ. Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού» δήλωσε, ενώ μετά στο ερώτημα αν επίκειται η σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής, απάντησε: «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το αποδεικτικό υλικό και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας όταν έχουμε προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση».

Κατά τις πληροφορίες, η ΝΔ αναμένεται να επικεντρωθεί στην υπόθεση που αφορά τον Νίκο Παππά, κλιμακώνοντας την επίθεση ενάντια στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και νυν τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πηγές αντιτείνουν στο documentonews.gr πως πρόκειται για ένα τέχνασμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό χάος που η ίδια έχει προκαλέσει. «Πρόκειται για πολυπαιγμένες υποθέσεις» επισημαίνουν και υπενθυμίζουν πως ο κ. Καλογρίτσας ήταν αυτός που είχε στενή επαφή με στελέχη της συμπολίτευσης, όπως ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επιπλέον, δεν αφήνουν ασχολίαστο πως συνήγορος του κ. Καλογρίτσα είναι ο διωκόμενος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για το σκάνδαλο Novartis, Ανδρέας Λοβέρδος. Ως προς την υπόθεση για την Folli Follie, παραπέμπουν στα ένδικα μέσα που κίνησαν οι αναφερόμενοι στη δικογραφία βουλευτές του κόμματος κατά του στελέχους της εταιρίας που τους κατονόμασε, θυμίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του ίδιου στελέχους της πτωχευμένης εταιρίας πως ουδέποτε είχε συναναστραφεί με τους βουλευτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter