Στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το Ελ. Βενιζέλος

Στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το Ελ. Βενιζέλος

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα κατατέθηκε στη Βουλή και προωθείται προς κύρωση η σύμβαση επέκτασης της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» από την εταιρία Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ. (ΔΑΑ ΑΕ).

Η σύμβαση κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων και αφού εγκριθεί θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια ,κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Με την έγκριση της σύμβασης η ΔΑΑ ΑΕ θα καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο ποσόν 1,1 δισ. ευρώ συν ΦΠΑ 24% δηλαδή γύρω στα 1,4 δις ευρώ.

Τα χρήματα αυτά αναμένεται να προστεθούν στα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2018 (πλην απροόπτου) και να αντιρροπήσουν την υστέρηση έναντι των στόχων που εμφάνιζε σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός της περασμένης χρονιάς.

Επίσης η κύρωση της εν λόγω σύμβασης ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του 45% από το Δημόσιο σε ιδιώτη επενδυτή ,η οποία σημαίνει –σύμφωνα με εκτιμήσεις ότι εντός του 2019 το Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον 1 δις τουλάχιστον.

Η υπογραφή της σύμβασης σχετίζεται άμεσα και με τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από τους Θεσμούς για την απόδοση στην Ελλάδα των ποσών που έχουν αποκομίσει ως κέρδη οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης από την κερδοσκοπία επί ελληνικών ομολόγων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter