Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής υποχρεώνουν το κράτος να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, με δεδομένο πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει έναν αντίστοιχο αναπτυξιακό θεσμό.

Κατά την αιτιολογική έκθεση, η Αναπτυξιακή Τράπεζα αναμένεται να συμβάλλει στον μετασχηματισμό του παραγωγικού συστήματος, με στόχο τη δίκαιη, βιώσιμη και ολιστική ανάπτυξη της οικονομίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.