Στη Βουλή το «προφίλ» των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές

Στη Βουλή το «προφίλ» των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές

Στοιχεία για τους κρατούμενους στα σωφρονιστικά ιδρύματα μεταβίβασε στην Βουλή – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου- ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στις φυλακές βρίσκονταν έως τον Σεπτέμβριο του 201, 6 9.467 κρατούμενοι από τους οποίου ς 4.246 ελληνικής καταγωγής και 5.221 αλλοδαποί. ‘Οσον αφορά την σύνθεση των αλλοδαπών κρατουμένων φαίνεται ανάλογη του πληθυσμού αφού η πλειοψηφία είναι αλβανικής καταγωγής, και εν συνεχεία βουλγαρικής, τουρκικής και συριακής.

Όπως προκύπτει από τις κατηγορίες των αδικημάτων για τις ποινές που εκτίονται, πλειοψηφούν τα αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά αφού αφορά περίπου 2 στους 10 κρατούμενους. Οι ελληνικής καταγωγής φυλακισμένοι εκτίουν ποινές κατά κύριο λόγο για ναρκωτικά, λήστείες και κλοπές. Αντίστοιχα οι αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων κλοπές.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα βουλευτών της Χρυσής Αυγής με το αίτημα της κατηγοριοποίησης των κρατουμένων ανά εθνικότητα. Γεγονός που κάνει σαφή την πολιτική σκοπιμότητα της ερώτησης.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter