Στη Βουλή τροπολογία με «μέτρα στήριξης για τουρισμό, πολιτισμό και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Ιανό»

Στη Βουλή τροπολογία με «μέτρα στήριξης για τουρισμό, πολιτισμό και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Ιανό»

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Μέτρα στήριξης του κλάδου του τουρισμού, των επιχειρήσεων του πολιτισμού, καθώς και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα “Ιανός”».

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:

  • «παράταση μέτρων οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης»,

  • «επιδότηση αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας»,

  • «εδική οικονομική ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων – εργοδοτών στον κλάδο του τουρισμού»,

  • «επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών τουριστικών καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας»,

  • «ενίσχυση επιχειρήσεων του πολιτισμού με κάλυψη θέσεων θεατή/εισιτηρίου. Θέατρα – Μουσικές σκηνές – Χοροθέατρα – Συναυλιακοί χώροι – Χώροι παραστάσεων – Κινηματογράφοι»,

  • «έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί με καταγγελία από επιχείρηση – εργοδότη στις πληγείσες από τον μεσογειακό κυκλώνα ¨Ιανός¨ περιοχές της χώρας».

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Κατά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δαπάνη για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης στους εργαζομένους, των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί με καταγγελία, το διάστημα 18 έως 29/9/2020, σε περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό», ανέρχεται στα 897.000 ευρώ.

Στα 26,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η «ενδεχόμενη δαπάνη» από την παράταση -κατά ένα μήνα- της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων σε κύρια και μη ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας, όπως επίσης σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων εξαιτίας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Για τις λοιπές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την έκθεση, δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος των δαπανών διότι «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα».

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/04/5fa2d16b825e632e955e5995.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter