Στη Βρετανία συζητούν να αγοράζεις τον καφέ στη δική σου… κούπα!

Στη Βρετανία συζητούν να αγοράζεις τον καφέ στη δική σου… κούπα!

Mπορεί στην Ελλάδα να κινούμαστε ακόμα στους ρυθμούς της… πλαστικής σακούλας, αλλά σε άλλα κράτη, όπως για παράδειγμα η Βρετανία, αναζητούνται λύσεις και για άλλες συσκευασίες μαζικής χρήσης. 

Έτσι, στο όνομα των δραστικών λύσεων για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, η τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να επιβληθεί «πράσινο χαράτσι» στα γνωστά χάρτινα ποτήρια του καφέ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρησιμοποιούνται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια τον χρόνο!

Ως εναλλακτική λύση προτείνεται να επιβληθεί πράσινο τέλος ύψους 25 πενών, δηλαδή περίπου 30 λεπτών, σε όποιον επιθυμεί να απολαύσει τον καφέ του σε χάρτινο ποτήρι. Για να μην επιβαρυνθεί με αυτή τη χρέωση, ο καταναλωτής θα μπορεί να φέρει το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι.

Οι Βρετανοί πάντως φαίνονται διατεθειμένοι να συμμορφωθούν, παρότι επισημαίνουν πως για μια ακόμη φορά δεν επιβαρύνεται ο κατασκευαστής αλλά ο καταναλωτής.

Στη Βρετανία υπάρχουν ήδη πολλά καταστήματα που πωλούν καφέ σε πλαστικό τα οποία προσφέρουν έκπτωση σε όσους παίρνουν το ρόφημά τους στη δική τους κούπα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter