Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Με έγγραφο του Γιώργου Σταθάκη

Στη διαιτησία η διαμάχη του ελληνικού δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός

Στη διαδικασία της διαιτησίας προσφεύγει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, το ελληνικό δημόσιο κατά της Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ «προς διασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, σχετικά με την επένδυση των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Σκοπός είναι η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές».

Με έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσο, ζήτησε επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία.

Να σημειωθεί, ότι αν και από το ΥΠΕΝ δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι τα επίμαχα ζητήματα στη σύμβαση, δυο είναι οι υποχρεώσεις του επενδυτή που θα πρέπει να διερευνηθούν για «αδυναμία εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων» και συγκεκριμένα οι παράγραφοι 3.2 – 3.5 της σύμβασης:

-η υποχρέωση κατασκευής και λειτουργίας μονάδας μεταλλουργίας χρυσού

-η υποχρέωση έγκρισης του Επενδυτικού Σχεδίου, μετά την έγκριση του συνόλου των τεχνικών μελετών και των προσαρτημάτων αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.