Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος Novartis-Gate

Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος Novartis-Gate

Έκλεισε και τυπικά το ζήτημα της αναρμοδιότητας της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, με τα μέλη της πλειοψηφίας να επαναδιαβιβάζουν τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. «Η απόφαση μας ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση της υπόθεσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θεόδωρος Δρίτσας.

Όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες, τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που πρόσκεινται στα κόμματα της συγκυβέρνησης κατέληξαν στην αναρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης του Novartis-Gate προκειμένου να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως την ερχόμενη Τρίτη θα λάβει χώρα η τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία θα κατατεθεί το πόρισμα της πλειοψηφίας, ενώ και τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν αποχωρήσει από τις εργασίες θα πρέπει να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα ως τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Κατά την συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, οι εισηγητές των δύο κομμάτων της πλειοψηφίας ανέπτυξαν τις συγκλίνουσες εισηγήσεις τους για την αναρμοδιότητα της Επιτροπής, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης για να ερευνήσει εις βάθος το σκάνδαλο. «Η απόφαση μας ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση της υπόθεσης» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής για να συμπληρώσει πως μόνο μέσω αυτής της οδού θα αντιμετωπιστούν δίκαια τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Έτσι ώστε οι αθώοι να δικαιωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι και οι ενδεχόμενα εμπλεκόμενοι να δικαστούν όπως πρέπει και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της χαμένης του αξιοπιστίας» εξήγησε.

Σε ερώτηση για το τι προσδοκά η πλειοψηφία με βάση τη νομολογία του Δικαστικού Συμβουλίου για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου, η οποία εντάσσει το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας στα υπουργικά καθήκοντα, ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε πως «η νομολογία δεν είναι νόμος» και πως αυτή δεν δύναται να υποκαθιστά την ελεύθερη απόφαση κάθε δικαστηρίου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter