Στη δικαιοσύνη ο 29χρονος που κατηγορείται για τα τρομοδέματα

Στη δικαιοσύνη ο 29χρονος που κατηγορείται για τα τρομοδέματα

Στη_x000D_
δικαιοσύνη οδηγείται ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα στον Λουκά_x000D_
Παπαδήμο, το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Εντός της ημέρας θα παρουσιαστεί στο Εφετείο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων για να συμπληρωματική δίωξη, για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πλατεία Αττικής εκτιμάται ότι είχε σχέσεις με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Πόλα Ρούπα, καθώς και με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που «μετακόμζε» όπλα, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τάπερ και σάκους, με τη συνδεσμολογία ενός ωρολογιακού μηχανισμού να παραπέμπει στον Επαναστατικό Αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σπίτι του νεαρού άνδρα βρέθηκαν

– 8 πλαστές ταυτότητες.

– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια.

– Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη.

– Πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας.

– Πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών.

– Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

0 29χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, ενώ ήταν και συχνός επισκέπτης μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς, στον Κορυδαλλό.

Οι αρχές έφθασαν στη νέα σύλληψή του μετά από ενημέρωση των γερμανικών αρχών, οι οποίες εντόπισαν αποτυπώματα στο τρομοδέμα που είχε σταλεί στον Σόιμπλε.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες, ενώ την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Απολογείται την Τρίτη

Ο 29χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας , όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος θα επανέλθει στο Εφετείο την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι για την απολογία του ενώ σε λίγο θα βρεθεί στην Ευελπίδων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τον οπλισμό και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος έχει ζητήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς, όπως αναφέρει μέσω του δικηγόρου του, τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter