Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η πόλη της Ουάσινγκτον κατά του Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η πόλη της Ουάσινγκτον κατά του Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Διώξεις σε βάρος του Facebook άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της πόλης της Ουάσινγκτον αναφορικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του σκανδάλου Cambridge Analytica τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post την Τετάρτη.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ότι επέτρεψε τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών να φθάσουν, εν αγνοία τους, στα χέρια της βρετανικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων, που εργάστηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Το Facebook απέτυχε να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών του και τους εξαπάτησε σχετικά με το ποιοι είχαν πρόσβαση στα δεδομένα τους και πώς τα χρησιμοποιούσαν» επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας Καρλ Ρεϊσίν σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Το Facebook εξέθεσε τους χρήστες του στον κίνδυνο της χειραγώγησης επιτρέποντας σε εταιρείες όπως η Cambridge Analytica… να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα χωρίς την άδεια των χρηστών».

Οι διώξεις σε βάρος του Facebook ασκήθηκαν, ενώ το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο μιας ακόμη πολεμικής σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του, επιτρέποντας σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς να έχουν πρόσβαση σε αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter