Στη φυλακή οδηγούνται οι χρυσαυγίτες – Έκθετη κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδης από την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά

Στη φυλακή οδηγούνται οι χρυσαυγίτες – Έκθετη κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδης από την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά

Έτοιμα τα φυλακιστήρια των χρυσαυγιτών, ενώ όπως φαίνεται η μεταγωγή θα γίνει χωρίς να περάσουν πρώτα από τον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος με τον συνήγορό του να δηλώνει σήμερα πως δεν σκόπευε να εμφανιστεί.

Έτοιμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» για τους 39 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που θα οδηγηθούν στις φυλακές μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο, σε αντίθεση με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι συναρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μεταβεί αστυνομικός στην Εισαγγελέα Εφετών απ’ όπου θα παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταδικασθέντες θα κρατηθούν στις φυλακές του Δομοκού, του Μαλανδρίνου και των Τρικάλων.

Παράλληλα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Πάντως, το απόσπασμα της απόφασης πρόκειται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός θα επιχειρήσει να αποκρούσει την άρση της ασυλίας του υποβάλλοντας το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Άφαντος ο Παππάς – Έκθετη κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδης

Κάτω από τη μύτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης όπως φαίνεται διέφυγε ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και καταδικασθείς Χρήστος Παππάς παρά το γεγονός πως έως την τελευταία στιγμή διατυμπάνιζαν πως επιτηρούσαν τα πάντα ώστε να μην τραπούν σε φυγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Ο ίδιος ο συνήγορός του, με τις δηλώσεις του έδειξε πως ο Χρήστος Παππάς δεν σκοπεύει να εμφανιστεί, προσπαθώντας να ευτελίσει τους θεσμούς

Ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης, είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε.

Δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα και τόνισε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.«Τώρα τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα το δούμε πάλι», είπε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά.

Άκαρπες οι έρευνες

Οι έρευνες της Αστυνομίας παραμένουν άκαρπες, ενώ έγιναν προσπάθειες να ελεγχθούν τρία σπίτια, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου. Αναμένονται και τα αποτελέσματα σε σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα, χωρίς ωστόσο μεγάλες πιθανότητες να εντοπισθεί εκεί.

Πέραν της συνεχούς επιτήρησης, ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Οδηγούνται στη φυλακή

Η τελευταία πράξη μίας σειράς δικαστικών διαδικασιών που ξεκίνησαν πριν επτά χρόνια, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, θα παιχθεί σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Οι 39 που χθες άκουσαν “όχι” από το δικαστήριο στο αίτημά τους να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, σήμερα -όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες- θα βρεθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που παραπέμπει τον καθένα ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών.

Τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» είναι πλέον έτοιμα για όσους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο δικαστήριο και συνελήφθησαν εκεί, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται, από χθες το μεσημέρι και μετά, στα χέρια των Αρχών. Οι κρατούμενοι -και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- πιθανότατα δεν θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, εκτός κι αν κάποιος θελήσει να βρεθεί ενώπιον του για να ζητήσει αλλαγή του καταστήματος κράτησης κλπ, και επομένως αναμένεται η απευθείας μεταγωγή τους στις φυλακές.

Η εντολή του δικαστηρίου για “άμεση έκτιση” προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το “άμεσο” που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή. Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Χρήστος Παππάς που “επέλεξε” να μην εμφανιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν θα είναι σε αυτούς που σήμερα θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης ‘Αγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Από αυτούς σχεδόν όλοι έχουν παραμείνει προφυλακιστέοι, άλλοι έχοντας συμπληρώσει 18μηνο προσωρινής κράτησης, άλλοι με λιγότερους μήνες προφυλάκισης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει προσωρινό χρόνο κράτησης συνολικά 30 μήνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός συνολικά σχεδόν 20 μήνες καθώς μετά τη λήξη του 18μηνου είχε επιστρέψει για περίπου ένα 2μηνο στην φυλακή.

Διαβάστε επίσης: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς… για τα «σαΐνια» της ΕΛΑΣ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter