Δήλωση με νόημα γερμανού αξιωματουχου

«Στη Γερμανία έχουμε άδειες δομές και προωθούμε πρόσφυγες στην Ελλάδα - Απαράδεκτο»

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και δεν της δίνεται καμιά βοήθεια για την ενσωμάτωση των προσφύγων.

 Πρόσφυγες των οποίων έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου στη Γερμανία και μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα δεν έχουν καμιά πιθανότητα να βρουν εκεί δουλειά και πολλοί μπορούν καταλήξουν να γίνουν άστεγοι» δήλωσε στη Φρανκφούρτη ο Γκίντερ Μπούρκχαρντ, επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων Pro Asyl, αναφερόμενος στη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν ότι μπορούν να επαναπροωθούνται και πάλι πρόσφυγες στην Ελλάδα, έστω και «υπό προϋποθέσεις».

Είναι παράλογο να μένουν άδεια καταλύματα στη Γερμανία και να βρεθούν στον δρόμο άνθρωποι στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους απελάσεις παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι απαράδεκτες» πρόσθεσε ο Γκίντερ Μπούρκχαρντ.

Πηγή: Frankfurter Neue Presse

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.