Στη κόψη του ξυραφιού

Στη κόψη του ξυραφιού

Χθες Δευτέρα άνοιξε μετά από πολλές εβδομάδες το λιανεμπόριο, με τεράστια προβλήματα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Μόνο τον τελευταίο μήνα του 2020 χάθηκαν σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ευρώ από αυτό και την εστίαση. Μόνο από την εστίαση εξαρτώνται σε όλους τους κλάδους σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, μεγάλο ποσοστό των οποίων σήμερα βρίσκονται ή άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας.

ΟΙ εμβολιασμοί καρκινοβατούν, με αποτέλεσμα για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, να αργεί ακόμη περισσότερο η ημέρα που θα αρχίσει ξανά να κινείται.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγεται 24 ώρες το 24ωρο από τα καλολαδωμένα ΜΜΕ, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αντί να μειώνονται μεγαλώνουν.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και κρύβεται πίσω από το άνοιγμα της αγοράς η οποία όμως αγκομαχά από τα χρέη και τις υποχρεώσεις που συσσωρεύτηκαν τις ημέρες του lockdown.

Η μεγάλη ανησυχία που διακατέχει την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού για το μέλλον καθώς δεν φαίνεται να τιθασεύεται η πανδημία του κορονοϊού και να κερδίζεται ο χρόνος που χρειάζεται για να συντελεστεί η πανδημία της αγέλης που θα δημιουργήσει καλύτερες ημέρες για την κοινωνία.

Γιατί ο Κυριάκος και η παρέα του δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίζουν έστω και με αυτά τα ελάχιστα μέτρα τη στήριξη της κοινωνίας. Και όταν παύσουν να υπάρχουν οι αναστολές εργασίας και οι εγγυήσεις των δανείων για τις κλειστές επιχειρήσεις, το ιδιωτικό χρέος θα εκτιναχθεί και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να ξέρει αν την επόμενη ημέρα θα είναι ή όχι άνεργος.

Η ελληνική οικονομία έχει πέσει σε ένα βάραθρο και κρατιέται από ένα αδύναμο κλαδάκι. Αν τώρα δεν στηριχθεί, οποιαδήποτε συζήτηση μετά θα είναι άνευ ουσίας. Και ο υπαίτιος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter