Στη «μαμά» ΕΚΤ οι Έλληνες τραπεζίτες

Στη «μαμά» ΕΚΤ οι Έλληνες τραπεζίτες

Με την επικεφαλής της εποπτείας των τραπεζών (SSM) και άλλα στελέχη της ΕΚΤ θα συναντηθούν αύριο και μεθαύριο στη Φρανκφούρτη οι επικεφαλής των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Αναμένεται να λάβουν μια πρώτη γεύση για το πώς βλέπουν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής στην ΕΚΤ και τι μέτρα ζητούν να ληφθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. στις 4 ή 5 Μαΐου 2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών

Αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιθώριο πάνω από τρεις μήνες μέχρι την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να υλοποιήσουν τις όποιες υποδείξεις. Τα αποτελέσματα των stress tests θα καταδείξουν επάρκεια κεφαλαίων σύμφωνα πάντως με πληροφορίες περίπτωση που μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών χρειασθεί κεφαλαιακή τόνωση, αυτή «θα γίνει σε βάθος ικανοποιητικού χρόνου με ίδια μέσα» υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του το διεθνές πρακτορείο.

Από τις συζητήσεις, πέραν των θετικών εξελίξεων στο μέτωπο των τεστ αντοχής, δεν θα λείψουν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα αυστηρά μηνύματα από τους επόπτες για την ανάγκη τήρησης μέχρι κεραίας του χρονοδιαγράμματος μείωσης των κόκκινων δανείων .

Στ.Σχ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter