Στη «μάχη» του κορονοϊού δύο ιδιωτικές κλινικές – Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ΕΣΥ

Στη «μάχη» του κορονοϊού δύο ιδιωτικές κλινικές – Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ΕΣΥ

Δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές περνούν εθελουσίως στο ΕΣΥ για να συμβάλουν στην καταπολέμηση του covid προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία από τις συνεχείς εισαγωγές κρουσμάτων και τις γεμάτες ΜΕΘ.

Με το ΕΣΥ να βρίσκεται μια ανάσα μόνο πριν την ολική κατάρρευση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι δυο ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το ΛΗΤΩ γίνονται από την Πέμπτη κλινικές covid και θα δέχονται περιστατικά με κορονοϊό.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: 

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Την Δευτέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 200 ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο υπήρχαν διασωληνομένοι ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι βρισκόντουσαν σε… λίστα αναμονής για κάποιο κρεβάτι σε ΜΕΘ. Τη Δευτέρα οι διασωληνωμένοι έφτασαν συνολικά τους 471, αριθμός πολύ υψηλός, με το 61% να καταγράφεται στην Αττική. Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει πως και αυτή την εβδομάδα οι εισαγωγές θα είναι αυξημένες, ενώ αύξηση αναμένεται και στους διασωληνομένους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter