Στη μέγγενη θεσμών και «αρίστων»

Στη μέγγενη θεσμών και «αρίστων»

Για ακόμη μια φορά οι θεσμοί έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν «μνημονιακές» λύσεις στις συζητήσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν από την πλευρά της πολλές αντιστάσεις.

Ο νέος πτωχευτικό κώδικας και το πρόγραμμα γέφυρα για τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εδώ και 8 μήνες σε ύφεση η οποία όλο και βαθαίνει καθώς η ατμομηχανή της που είναι ο τουρισμός δεν λέει να εκκινήσει και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν πρόκειται να εκκινήσει τουλάχιστον για φέτος.

Τα δισεκατομμύρια που θα χαθούν θα φέρουν την ύφεση σε διψήφια ποσοστά, κάτι που θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποκινούμενη από τους θεσμούς έχει αφαιρέσει οποιοδήποτε δίχτυ ασφαλείας.

Ταυτόχρονα εκτός προστασίας θα βρεθούν και χιλιάδες δανειολήπτες καθώς τα δικαστήρια δεν έχουν εκδικάσει τις υποθέσεις τους και τα εισοδηματικά τους στοιχεία είναι υψηλότερα από αυτά που διέθεταν όταν κατέθεσαν την αίτηση.

Επίσης η επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών, με τα προϊόντα αρχίζουν να ακριβαίνουν δυσκολεύοντας το οικογενειακό πορτοφόλι ακόμη και σε όσους έχουν ακόμη εργασία.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που σχηματίζεται δημιουργεί στην κοινωνία συνθήκες αντίστοιχες με αυτές του 2012. Αν συνυπολογιστούν μάλιστα και τα ποσά που αφειδώς μοιράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, όπως δείχνει και η λίστα Πέτσα που πειραγμένη δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, για να συσκοτίσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να τα δείχνουν όλα τέλεια, η στιγμή της έκρηξης δεν φαίνεται να είναι μακριά.

Κάτι που εκτιμά και ο περί την προστασία του πολίτη υπουργός Χρυσοχοΐδης και κατεβάζει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο στη Βουλή για την περιστολή των διαδηλώσεων. Θεσμοί και κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν βαλθεί να φτωχοποιήσουν τον ελληνικό λαό και δυστυχώς προς στιγμή τα καταφέρνουν.

Το ελατήριο όμως όσο συμπιέζεται, η εκτόνωσή τους είναι και ισχυρότερη. Ας το έχουν αυτό υπόψη οι «άριστοι» του Κυριάκου που δεν διστάζουν πρωτοστατούντος του ίδιου του πρωθυπουργού να καλύπτουν ακόμα και ένα σωρό ανομίες ενός παρακράτους μιας παρέας ποινικών, υψηλόβαθμων ενστόλων, ανώτατων δικαστικών και πρωτοκλασσάτων πολιτικών όπως απέδειξαν τα δημοσιεύματα του Documento την Κυριακή που μας πέρασε.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter