Στη Μόσχα ο Μαδούρο για συνάντηση με τον Πούτιν

Στη Μόσχα ο Μαδούρο για συνάντηση με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας για τη Μόσχα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο ίδιος.

«Φεύγω για τη Μόσχα, για μια συνάντηση εργασίας, μια απαραίτητη επίσκεψη εργασίας, (για συνομιλίες) με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.

Το ραντεβού με τον ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με μπρίο όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επιδιώκει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του, έναν μήνα και κάτι μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του, καθώς είναι αντιμέτωπος με απόρριψη από πλευράς μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Καράκας από την Κυριακή.

«Οι περιορισμοί στο εμπόριο και οι κυρώσεις είναι λάθος» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιδεινώνουν την «αστάθεια» έκρινε αργότερα ο Ερντογάν συναντώμενος με επιχειρηματίες, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

«Δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε έναν ολόκληρο λαό για να επιλύσεις πολιτικές διαφορές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Μαδούρο στην προεδρία: τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα».

Ο Μαδούρο είχε πάει την 8η Ιουλίου στην Τουρκία για την ορκωμοσία του Ερντογάν. Είχε συναντηθεί τότε με τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μαδούρο συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Βόρειας Κορέας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε εξάλλου νωρίτερα ότι οι Μαδούρο και Πούτιν θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter