Στη Μόσχα το πρώτο αεροπλάνο με απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες

Στη Μόσχα το πρώτο αεροπλάνο με απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες

Ένα πρώτο αεροπλάνο που μετέφερε Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ μετά την υπόθεση Σκριπάλ έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Το αεροπλάνο, ένα Il-96, μετέφερε 46 ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η ρωσική τηλεόραση έδειξε εικόνες κατά την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος και λεωφορεία του αερολιμένα που περίμεναν τους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν.

Ένα δεύτερο αεροπλάνο με απελαθέντες διπλωμάτες αναμένεται αργότερα σήμερα στη Μόσχα.

Συνολικά 171 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των απελαθέντων διπλωματών, είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

Η δηλητηρίαση στις 4 Μαρτίου σε βρετανικό έδαφος του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, προκάλεσε από τις 14 Μαρτίου κύμα απελάσεων από χώρες της Δύσης, στο οποίο η Ρωσία απάντησε με συμμετρικά αντίποινα. Η διπλωματική κρίση έχει επηρεάσει συνολικά περίπου 300 διπλωμάτες.

Το Λονδίνο κατηγορεί τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας που δηλώνει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter