Στη ΝΔ «καπελώνουν» την Ντόρα!

Λέγεται και στρουθοκαμηλισμός, στην καλύτερη περίπτωση! Και αν η πραγματικότητα δεν «σου βγαίνει» τότε κάνε το χαζό ή τον τρελό!

Τι και αν έχει πει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη που «τυγχάνει» και αδελφή του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη πως στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, και το erga omnes της κάνει και το «Βόρεια Μακεδονία» της κάνει.

Στη ΝΔ, ελπίζοντας στην πλύση εγκεφάλου του «φιλικού» Τύπου, σφυράνε κλέφτικα και συνεχίζουν να δηλώνουν πως… δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ούτε αλλαγή γραμμής, ούτε ρωσικό δάκτυλος. Γενικά για όλα φταίει το Μέγαρο Μαξίμου!

Η λογική έχει πάρει διαζύγιο προ πολλού από τη ΝΔ. Χθες για παράδειγμα επειδή τους… άρεσε ίσχυαν ταυτόχρονα δύο παντελώς αντίθετα σενάρια. Στην ανακοίνωσή τους όσον αφορά την πιθανή ρωσική εμπλοκή, την έπεφταν εμμέσως στον Ιβάν Σαββίδη και στο Μαξίμου, με αφορμή το δημοσίευμα του Freebuzz, παράλληλα αρνήθηκαν την εμπλοκή ρωσικού δάκτυλου στην υπόθεση του «μακεδονικού». Ή το ένα συμβαίνει, ή το άλλο… Και τα δύο μαζί, δύσκολο!

Αλλά στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρνηθεί την πραγματικότητα εδώ και καιρό!

Έτσι λοιπόν ήρθε ο αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης να μας πει, πως λάθος καταλάβαμε, «Δεν υπάρχει καμιά διαφωνία. Υπάρχει μια ομόθυμη θέση στη Νέα Δημοκρατία» για το θέμα της ονοματολογίας της πΓΔΜ.

Και όταν ρωτήθηκε για τις σαφείς δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε «δεν έχω αλλάξει θέση στο Μακεδονικό, από το 2008. Ναι στο Βόρεια Μακεδονία», ο κ. Καλαφάτης απάντησε:

«Καμιά διαφοροποίηση δεν έχει υπάρξει από κανέναν βουλευτή και βεβαίως και από την κ. Μπακογιάννη στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και βέβαια στην εθνική αντιπροσωπεία στη Βουλή».

Δηλαδή ο κ. Καλαφάτης μας λέει πως η κυρία Μπακογιάννη διαφωνεί με τον αδελφό της δημόσια και συμφωνεί ιδιωτικά;

Ή μάλλον συμβαίνει το αντίθετο: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιωτικά έχει άλλη άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά έχει καπελωθεί παντελώς από τους ακροδεξιούς του ΛΑ.Ο.Σ. και της Πολιτικής Άνοιξης;

Όπως και να ‘χει, στην όλη κατάσταση ταιριάζει απόλυτα το μούσι του Κυριάκου…

Καιρός να το συνδυάσει και με καπέλο… που φοριέται τελευταία πολύ στη ΝΔ!