Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα μέχρι την Τετάρτη σύσσωμη η Κυβέρνηση

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα μέχρι την Τετάρτη σύσσωμη η Κυβέρνηση

Από σήμερα Δευτέρα μέχρι μεθαύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το 11ο κατά σειρά Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης – Πύλη Συνεργασίας».

Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήμερο και όχι διήμερη όπως τα προηγούμενα με τον πρωθυπουργό να μιλά την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, αλλά να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη αύριο Τρίτη.

Επί της ουσίας αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης προκειμένου να παρέμβουν στις 15 θεματικές ενότητες (Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Γ. Σταθάκης, Σ. Φάμελλος, Αλ. Χαρίτσης, Κ. Παπανάτσιου, Λ. Κονιόρδου, Ελ. Κουντουρά, Στ. Πιτσιόρλας, Γ. Αμανατίδης, Ν. Παππάς, Ολ. Γεροβασίλη, Π. Σκουρλέτης, Λ. Κυρίζογλου, Αν. Ξανθός, Π. Πολάκης, Κ. Γαβρόγλου, Κ. Φωτάκης, Δ. Μπαξεβανάκης, Μ. Τζούφη, Χρ. Σπίρτζης, Ευ. Τσακαλώτος, Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ν. Ηλιόπουλος, Ευ. Αποστόλου, Γ. Τσιρώνης, Β. Κόκκαλης, Αλ. Φλαμπουράρης).

Στόχος της Κυβέρνησης με τα Περιφερειακά Συνέδρια είναι να καταγραφούν οι προτάσεις και απόψεις των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών φορέων, προκειμένου αυτές να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2012» το πιο πιθανό στο Eurogroup της 27ης Απριλίου.

Ρευστό το κλίμα στην συμπρωτεύουσα

Το κλίμα βέβαια στη Θεσσαλονίκη δεν είναι το καλύτερο δυνατό λόγω των γεγονότων στο Ελληνικό πρωτάθλημα και των αντιδράσεων των οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι προ ημερών απέτρεψαν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη να μιλήσει σε εκδήλωση στην πόλη.

Αν και ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ σχεδόν έχουν ταυτιστεί με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη στην κόντρα του με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, στην Κυβέρνηση αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη να βάλει σε μία τάξη το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα δυσάρεστα σημειώνονται στον χώρο.

Την ίδια ώρα εφημερίδες όπως το Βήμα επιμένουν εδώ και ημέρες να γράφουν για πολιτικές φιλοδοξίες του Ιβάν Σαββίδη και για την πιθανότητα δημιουργίας νέου κόμματος από τον ίδιο μαγιά του οποίου θα είναι τόσο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα όσο και οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σε κάθε περίπτωση ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και περιορίζεται στη διαχείριση των όποιων επιχειρηματικών κινήσεων έχει κάνει μέχρι τώρα χωρίς να δείχνει «φως» ούτε σε θέματα γραμμής στα ΜΜΕ που διαθέτει όπως το Έθνος και το κανάλι «Ε».

Ίσως αυτή η γραμμή ουδετερότητας και η απροθυμία του να εμπλακεί (με τα ΜΜΕ που διαθέτει) ενεργά στο πολιτικό – επιχειρηματικό παιχνίδι που παίζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα να κρύβει και τις πραγματικές του προθέσεις, σημειώνουν στο Documento πηγές που βρίσκονται στο περιβάλλον του.

Το αν η στάση του αυτή υποκρύπτει και πολιτικές φιλοδοξίες θα το δείξει το μέλλον. Επί του παρόντος στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο αναφέρονται μόνο οι εφημερίδες ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter