Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρώτο σταθμό του μετρό

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρώτο σταθμό του μετρό

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στις 14:00 στην εκδήλωση στον σταθμό «Συντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα ακούσει τα κάλαντα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ θα έχει συνάντηση με πρυτάνεις.

Στην αυριανή εκδήλωση το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό στην πόλη αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «επιλέξαμε έναν σταθμό, αυτόν τον σταθμό, να τον φέρουμε στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή για να λειτουργήσει σαν σταθμός αναφοράς, να είναι δηλαδή ένας σταθμός όπου ο καθένας θα μπορεί να δει πώς θα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά, οπότε και θα λειτουργήσει».

Στον εν λόγω σταθμό, πέρα από τα δάπεδα που είναι έτοιμα, λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες, τα ασανσέρ, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες.

Πάντως για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι περιορισμένος ενώ θα παίξει μουσική το συγκρότημα «Φορτίσιμο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις βιολονίστριες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

11:30 Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους Αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).

14:00 Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Σταθμό του Μετρό στο Συντριβάνι, και μετά από επιθεώρηση του έργου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter