Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του αρμόδιου περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον δήμο Παύλου Μελά, όπου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες.

Εν συνεχεία, στις 15:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, όπου και θα γίνει η ανακοίνωση της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας:

Η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ), το οποίο θα μπει στην αφετηρία μέχρι το τέλος του Μαρτίου με αρχικό κεφάλαιο ύψους 10 εκατ. ευρώ, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του αρμόδιου περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το Ταμείο θα έχει ως κύριο στόχο τη χρηματοδοτική στήριξη υπό μορφή εγγυήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα.

Από το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου του νέου ταμείου, τα 5 εκατ. ευρώ θα εισφέρει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), τα 3 εκατ. θα προέλθουν από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ενώ από 1 εκατ. ευρώ έκαστο θα διαθέσουν τα εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια (ΕΒΕ) Κοζάνης και Φλώρινας. Τα χρήματα που θα εισφέρουν οι τοπικοί φορείς προέρχονται από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, που καταβάλει η ΔΕΗ στην περιφέρεια και τους δήμους της περιοχής, ως αντιστάθμισμα των δραστηριοτήτων της.

«Η σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας έχει ως στόχο να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης. “Με τη στενότητα που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά θα πρέπει να εστιάσουμε ώστε να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, καθώς κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά και πολλά από αυτά πάνε στα Βαλκάνια. Αυτό πρέπει να σταματήσει” επισήμανε ο κ. Καρυπίδης.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως “πρώτη δράση του Ταμείου είναι οι μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να παίρνουν μικρά δάνεια. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην τοπική οικονομία. Ελπίζω ότι αυτό το πρόγραμμα θα υιοθετηθεί από άλλες περιφέρειες της χώρας. Είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας και είναι πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Ο πρωθυπουργός αγκάλιασε το Ταμείο με θέρμη από την πρώτη στιγμή. Πρέπει πρώτα από όλα να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και να ξεκινήσουμε”. Ο κ.Καρυπίδης αποκάλυψε ότι το Ταμείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από το τέλος του μήνα. “Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ταμείου. Συγκροτείται επενδυτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπο της Περιφέρειας, του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου και του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ όλη η διακίνηση (των κεφαλαίων) θα γίνεται μέσω του ΕΤΕΑΝ” κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter